Jsme tým kvalifikovaných a zkušených profesionálů, poskytující kompletní servis v oblasti daní, účetnictví a mezd.
 
Nezapomeňte že:
  • 30.11.2020 daň z příjmů - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně ...
  • 30.11.2020 daň z nemovitých věcí - splatnost 2. splátky daně (všichni poplatníci s daní v...
Více informací najdete v našem kalendáři

Za jídlo v závodní jídelně třetina zaměstnanců zaplatí do 30 Kč.

Vážení klienti a čtenáři, za jídlo v závodní jídelně nebo kantýně zaplatí více než třetina strávníků do 30 korun. Za celé obědové menu 58 procent tuzemských pracovníků utratí do 50 korun.

S kvalitou pokrmů v závodních jídelnách a kantýnách je spokojeno 70 procent lidí. Stravuje se v nich zhruba 1,8 milionu lidí. V případě změny podpory stravování a zavedení stravenkového paušálu by závodní stravování dál beze změny používaly pouze čtyři procenta lidí. Toto zjištění vyplývá z aktuálního výzkumu Sdružení pro zaměstnanecké stravování v rámci projektu Moje závodka. Sdružení ho uveřejnilo v tiskové zprávě.

S cenou pokrmů v závodních jídelnách je podle průzkumu docela spokojeno 40 procent lidí. Je podle nich přijatelná. Cenu pozitivně hodnotí dalších asi 31 procent zaměstnanců, protože za jídlo utratí méně než v restauraci. Cena odpovídá nabídce podle 18 procent lidí. Možnost stravování v zaměstnání je důležité pro 63 procent respondentů, zhruba 32 procent lidí je za jídelnu rádo, ale obešlo by se i bez ní. Z průzkumu dále vyplynulo, že velká část jídelen nabízí vyjma klasického menu i lehká jídla. Ve větších firmách jsou obvyklé denní nabídky salátů, nebo salátové bary. Postupně je podle průzkumu zavádějí i menší podniky.

Vláda ČR minulý týden schválila tzv. stravenkový paušál jako alternativu ke stravenkám. Pracovníci by místo stravenek dostali peníze. Daňové zvýhodnění paušálu by mělo zůstat stejné jako u stravenek, v případě stokorunové stravenky by tak zaměstnanci měli mít 55 korun za každý odpracovaný den. Podle výzkumu by si v takovém případě 28 procent lidí zajišťovalo jídlo odjinud a do jídelny chodilo jen výjimečně. Do jídelny by úplně přestalo chodit zhruba 23 procent zaměstnanců.

 

V Praze dne 4. července 2020

Mgr. Petr Jezdinský, právník (s využitím ČTK)

Informační panel

28
Listopad
2020
Osoby samostatně výdělečně činné budou moci dostávat kompenzační bonus i finanční prostředky z Antiviru.

Vážení klienti, živnostníci s právním nárokem na tzv. kompenzační bonus budou moci dostávat peníze i z programu Antivirus, uvedlo ministerstvo financí.

27
Listopad
2020
Po uvolnění omezení není důvod podle Schillerové prodloužit Antivirus.

Vážení čtenáři, kdyby se do konce roku uvolnila nařízená omezení podnikání, nebyl by důvod prodlužovat dál kurzarbeitový program Antivirus. Na dotaz ČTK to sdělila ministryně financí Alena Schillerová.

26
Listopad
2020
Kvůli podvodům u příspěvku podala finanční správa už 95 trestních oznámení.

Vážení čtenáři, dosud podala 95 trestních oznámení v souvislosti s pokusy o zneužití vyplácení příspěvku, tzv. kompenzačního bonusu, pro OSVČ, společníky malých firem i zaměstnance pracující na dohodu.

Zobrazit další články